Saint Vincent és a Grenadine-szigetek labdarúgása

Vincy Heat

Vincy Heat

Rodney Jack, az aranygeneráció leghíresebb tagja

2011. szeptember 06. - Puresz

Most induló sorozatunkban sorra vesszük az ország történetének legnagyobb sikereit elért generációjának játékosait.

0__10414_575299_00.jpgAz ország futballjának talán a legnagyobb egyénisége és tehetsége volt az ebben a hónapban 39. életévét betöltő Rodney Alphonso Jack.


A támadó 1972. szeptember 28-án látta meg a napvilágot a szigeteken. Rodney karrierjét a vincenti Hairoun Lionsban kezdte, ahonnan a szintén vincenti Lambada csapatához került.

Innen igazolt el az angol harmadosztályú Torquay Unitedhez. A 95/96-os szezont már itt kezdte és első évében 14 meccsen 2 gólt lőtt. 1996 szeptemberében próbajátékra hívta őt Kevin Keegan, aki ekkor Anglia egyik legjobb klubját, a Newcastle Unitedet irányította.

A próbajáték sikeres volt, Keegan 250 000 fontot ajánlott a rendkívülien gyors csatárért, az üzlet azonban Jack munkavállalási papírjai miatt meghíusult. Ezután még két évet maradt a Torquaynél, mely idő alatt a további 73 meccsen 22 gólt lőtt.

Innen igazolt a Crewe Alexandrába (klubrekordnak számító 650 000 £-ért), ahol összesen 5 évet húzott le. Ezalatt 124 meccsen 24 gólt lőtt. A Crewe-ban volt karrierje csúcsán, amikor is több 1. osztályú klub is bejelentkezett érte. A Leicester City például 1 millió  £-ot is fizetett volna érte 2000-ben, hogy a vincentit leigazolja Emile Heskey pótlására. Ám sérülése miatt végül a tranzakció zátonyra futott.

A 2003/04-es idényt már a Rushdennél töltötte. Itt 44 meccsen 12 gólt lőtt. Innen tovább is állt, és az Oldhamhez igazolt. Itt egyre többször volt sérült. Sérülés sérülést követett (általában térd, ami miatt rendkívüli gyorsaságából is sokat vesztett), így hiába kezdte remekül az évet (3 mérkőzés 2 gól), mindössze 10 mérkőzést játszott. A szezon végén sérülése miatt közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal, majd az ír Waterfordba igazolt. Itt 10 meccsen mindössze 1 gólt szerzett, mivel csak fél évet tudott játszani, mert az ír bajnokság márciusban kezdődik, és csak a szezon második szakaszában érkezett a támadó.

2006 nyarán aztán visszatért korábbi sikerei helyszínére a Crewe Alexandrába, azonban már nem tudott régi fényében csillogni, a 30 mérkőzést 1 góllal zárta, így a szezon végén ingyen igazolhatóvá vált.

Rodney_Jack_Nantwich_Town.jpg2007 júliusában a hatodosztályú Southportnál járt próbajátékon, ahol a Tranmere Rovers elleni mérkőzésen ő lőtte az egyetlen, győztes gólt. A szerződést aláírta, játékra azonban még egy ideig nem került sor, mert Jack családi okokra hivatkozva hazatért szülőhazájába, hogy ápolhassa beteg édesapját. Miután visszatért Angliába, lejátszott 5 mérkőzést a Southportnál, majd távozott a hetedik ligás Nantwich Town csapatához. Jelenleg is itt játszik, de Dwight Yorke-hoz hasonlóan immáron inkább a középpályát erősíti.


A rendkívül gyors támadó, akinek emiatt leginkább az előkészítés a dolga, sokkal fényesebb karriert is befuthatott volna, ha az élet nem tesz neki közbe több alkalommal is. Saint Vincent és a Grenadine-szigetek nemzeti színeiben 45 mérkőzésen 13 gólt lőtt, mellyel jócskán kivette részét a válogatott egyik legsikeresebb korszakának sikereiből.

A végére pedig egy videó Rodneyról még a Torquay színeiben:

A bejegyzés trackback címe:

https://vincyheat.blog.hu/api/trackback/id/tr288258860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása