Saint Vincent és a Grenadine-szigetek labdarúgása

Vincy Heat

Vincy Heat

Becsületbeli ügy

2011. szeptember 18. - Puresz

200px_Grenada_FA.pngSaint Vincent és a Grenadine-szigetek válogatottja szeptember 18-án újra VB-selejtező elé néz a CONCACAF-zóna "E" csoportjában. Az ellenfél ezúttal nem más lesz, mint a FIFA ranglista 118. helyén álló (Saint Vincent jelenleg a 158.), a csoportot szintén vereséggel kezdő szomszéd, Grenada. A mérkőzésre a vincentiek jól alapoztak, hiszen egy hete barátságos mérkőzésen legyőzték a 133. helyen álló Dominikát az Arnos Vale Stadionban, mely a Grenada elleni találkozónak is helyszínt biztosít.

Bizakodásra adhat okot a Dominika elleni győzelem (melyet Akeeno Hazelwood 22. percében szerzett találatával nyertünk meg), hiszen Grenada játékerejével vetekedő válogatottról van itt szó. Dominika ellen egyetlen csatárral játszott a csapat, 4-5-1-es formációt játszva. Mivel Grenada jelenleg éppen generációváltáson esik át (az idősebb játékosok alkotják még a csapat gerincét, de a keretben már sok a fiatal), így Saint Vincentnek bejöhet ismét az a stratégia, hogy a középpályán alakítja ki a fölényét. Mivel viszont a csoportból csak az első helyezett jut tovább, ezért könnyen megtörténhet, hogy csapatunk végül mégsem egyetlen csatárral kezdi meg a mérkőzést.

Az ellenfél csapatában szemet szúrhat, hogy három játékosuk is a Q.P.R. tagja. Azonban mielőtt megijednénk és reménytelennek tituálnánk a mérkőzést, megnyugtathatok mindenkit, hogy nem az angol klubról van szó. :) A valódi veszélyt Jason Roberts jelenthetné, aki az angol Blackburn Rovers együttesében játszik, de őt kihagyta a keretből Mike Adams szövetségi kapitány. Hiányában leginkább Kithson Bainre kell majd figyelnünk, aki az eddigi 33 válogatott mérkőzésén 15 gólt szerzett.

A mérkőzésnek azonban nem csupán a továbbjutás az egyetlen tétje. A szomszédok skalpja gyógyírt jelenthet a rosszul kezdett selejtezőre, és nagy lökést adhat a folytatásra, ráadásul a mérkőzés vesztese (mivel Grenada 3:0-ra kikapott az első fordulóban Belize együttesétől) el is köszönhet a 2014-es VB álmaitól.

A meccs helyi idő szerint délután háromkor (magyar idő szerint este kilenc órakor) kezdődik. Az érdeklődőknek igyekszünk élő streamet biztosítani.

Frissítés (20:21): Ezen a linken lehet nézni a mai meccset.

A bejegyzés trackback címe:

https://vincyheat.blog.hu/api/trackback/id/tr398258862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása