Saint Vincent és a Grenadine-szigetek labdarúgása

Vincy Heat

Vincy Heat

Eseménydús napok a Szigeteken

2011. szeptember 23. - Puresz

cornelius_stewart.jpg

Zajlik az élet a Karib-szigeteken. Nem, ezúttal nem Feketeszakáll serege tért vissza a sírból, hogy a környéken fosztogasson, mindössze felgyorsultak az események Saint Vincenten. A nemzeti válogatott 2:1 arányban legyőzi az ősi rivális Grenadát, ezzel életben tartja reményeit a 2014-es VB-n való részvételre, szeptember 24-én új elnököt választ a szövetség, Cornelius Stewart (aki a második vincenti gólt szerezte Grenada ellen) pedig interjút ad a The Vincentian nevű országos lapnak.

Vasárnap délután (magyar idő szerint ez 21 órát takar) a Vincy Heat 2500 szurkoló előtt (nem is rossz egy alig több mint 100 ezer lakosú országtól) 2:1-es arányban diadalmaskodott a rivális Grenada felett. Cornelius Huggins vezette pályára a csapatot, mely az első félidő elején gyors, hajtós játékkal - elsősorban Cornelius Stewart, valamint Myron Samuel vezérletével - igyekezett meglepni ellenfelét. Habár a hazaiak sok fejtörést okoztak a védelemnek, Saint Vincent játéka túlságosan görcsös és pontatlan volt ahhoz, hogy korán megszerezzék a vezetést, valamint néhány játékos erőnléte is hagyott némi kívánnivalót maga után. Aztán a huszonkettedik percben beért a vincenti mezőnyfölény, amikor is egy hosszú labdát remekül vett át Myron Samuel, és egy jó befejezéssel megszerezte a vezetést a hazaiaknak, az Arnos Vale Stadiumba kilátogatók legnagyobb örömére.

A bekapott gól után a hátrányban lévő vendégek igyekeztek lassítani a játékot, hiszen a vincentiek továbbra is rendkívül gyorsan mozogtak. A grenadaiak váltása ellenére is, még a félidő előtt növelhette volna előnyét a Vincy Heat, de mind Stewart, mind pedig Damal Francis lövésébe hiba csúszott. Vagy az erővel, vagy pedig a lövés irányával voltak gondok.

A szünet után Grenada rögtön kétszer is veszélyeztetett, de a kapus, Dwaine Sandy remekül végezte a dolgát, így maradt az egygólos vincenti előny. A második félidő későbbi részében aztán úgy tűnt a mérkőzés irama visszaesett, a ritmusa már meg sem közelítette az első félideit, mely valószínűleg a kondícionális gondokkal magyarázható, mely mind a két oldalon fellelhető volt. Colwyn Rowe szövetségi kapitány viszont remekül ráérzett a cserére, és Emerald George beállítása új lendületet és energiát adott a csapatnak. Habár a 26 éves játékos első két labdaérintése még kissé rozsdássá sikeredett, miután felvette az iramot, már látni lehetett, hogy Rowe jó döntést hozott.

Habár a 70. percre már a hazai csapaton is igencsak meglátszódtak a fáradtság jelei,  Grenada ekkor sem gondolhatta sokáig, hogy a fáradt vincentieket meglephetik, hiszen a 72. percben Cornelius Stewart indulhatott meg egy remek baloldali keresztlabda után, és a lövése után a labda ezúttal a hálóban kötött ki. 2:0 Saint Vincentnek!

Stewart ezután még egy 35 méteres bombát is megeresztett, mely nem sokkal szállt el a kapu felett. A vincentiek fölénye ilyenkor már tisztán látszódott, és habár a 76. percben Cassim Langaigne megszerezte a szépítő találatot Grenadának, a mérkőzés végéig már nem tudtak többször túljárni a Cornelius Huggins vezérelte védelmen, így pedig a hazai közönség örülhetett a 2:1-es végeredménynek.

bikinis.jpgStewart a mérkőzés után kifejezte örömét a győzelem miatt, azonban hozzátette, ez még korántsem volt a legjobb formája sem neki, sem pedig a csapatnak. Stewart szavai bizakodásra adhatnak okot, hiszen újra a Vincytől megszokott gyors játékot láthattuk, mellyel talán esélyesek lehetnek Guatemala legyőzésére október 7-én.

Hogy a szövetség vezetése miképp dönt az elnök személyével kapcsolatban, az pedig holnap kiderül, de az biztos, hogy a 2007-ben megválasztott Joseph Delves nem indul újra a választásokon, így egy új elnök jelölheti ki a megfelelő utat a Vincy Heat számára.

<< Ha pedig további karibi szépségeket szeretnétek látni, akkor ne felejtsétek el tetszéseteket kinyilvánítani! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vincyheat.blog.hu/api/trackback/id/tr948258866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása