Saint Vincent és a Grenadine-szigetek labdarúgása

Vincy Heat

Vincy Heat

A lehetetlen küldetés

2012. november 13. - Puresz

Ahogyan előző cikkünkben már említettük, a Vincy Heat óriási küzdelemben végül a második helyen jutott tovább Karibi Kupa selejtezőcsoportjából. Ahogyan akkori cikkünkben már kifejtettük, a második körben egy meglehetősen nehéz csoportba kerültünk, így a Piszkos tizenkettőből ismert bátorságra és szerencsére lesz szükségünk ahhoz, hogy teljesüljön az álom és ott legyünk az abszolút legjobbak között.

Ahogyan előző cikkünkben már említettük, a Vincy Heat óriási küzdelemben végül a második helyen jutott tovább Karibi Kupa selejtezőcsoportjából. Ahogyan akkori cikkünkben már kifejtettük, a második körben egy meglehetősen nehéz csoportba kerültünk, így a Piszkos tizenkettőből ismert bátorságra és szerencsére lesz szükségünk ahhoz, hogy teljesüljön az álom és ott legyünk az abszolút legjobbak között.

Ahogyan megígértük, igyekszünk felvázolni helyzetünket és esélyeinket a halálcsoportban. Küldetésünk holnap, november 14-én kezdődik, talán egyből a legnehezebb mérkőzéssel, hiszen a Dwight Yorke Stadionba látogatunk (nem csak most, az egész csoport lebonyolítása itt történik), hogy éppen a házigazdákkal, Trinidad & Tobagóval mérkőzzünk meg a délutáni mérkőzésen.

Az esélyes egyértelműen a már világbajnokságot is megjárt hazai gárda lesz, mely (egyébként nem túl erős) csoportjából veretlenül, 15 gólt rúgva és mindössze 1-et kapva jutott tovább. Trinidadról azért érdemes tudni, hogy az aranygenerációjuk náluk is kikopott, Yorke vagy éppen Latapy már nem tagja a keretnek, a legtöbb behívott játékos saját hazájának bajnokságában kergeti a labdát. A keret átlagéletkora azonban mindenképpen mellettük szól, hiszen a legjobb korban lévő, kellően rutinos, leginkább 25-28 éves játékosok alkotják a keret magját, a védőket leszámítva legtöbbjük már bőven 10-20 válogatottság fölött jár.

Hogy miben bizakodhat mégis Saint Vincent? Egyértelműen Shandel Samuelben, aki Trinidadon játszik évek óta és igen szép mutatókkal rendelkezik. Másodsorban pedig egyértelműen a Wesley Charles vezette remek védelmében, mely talán képes lesz állni a sarat. "Huge Rastaman" reaktiválása jó döntésnek bizonyult, a védelem egyértelműen összeszedettebb és egy esetleges pontszerzés Tobago ellen remek kezdés lehetne.

Az álomszerű pontszerzés nagy lökést is adhatna a Kuba elleni csatához, mely mindenképpen a legnehezebbnek ígérkezik, hiszen Fidel Castróék Cervantesék két éve harmadik helyen végeztek a Karibi Kupán, de leginkább azért lesz nehéz, mert míg eddigi ellenfeleinket könnyebben feltérképezhettük, addig Kubával nem ez a helyzet, mivel kiemeltként most kapcsolódtak csak be a küzdelmekbe, így kicsit kívülállóként a sötét ló szerepét töltik be.

Utolsó állomásként Suriname csapata következik, mely szintén fiatal csapattal érkezett a kupára. Két lelkes, hasonló képességű együttes fog találkozni november 18-án. Reményeink szerint egy olyan mérkőzésen, melynek még mindig továbbjutást jelentő tétje is lesz számunkra. Egyelőre nehéz megítélni utolsó ellenfelünket, hiszen bár Montserratot és a Brit Virgin-szigeteket is könnyedén verték, Martinique ellen csak döntetlenre voltak képesek egy olyan mérkőzésen, melyről tudták hogy létfontosságú, hiszen a halálcsoport helyett a lényegesen könnyebb Dominika, Guadeloupe, Puerto Rico fémjelezte csoportba kerülhettek volna, ahonnan egyébként Martinique azóta már Dominika mögött tovább is jutott.

Hogy összegzésképpen mit írhatnánk? Az igazságot csak helyenként mutató FIFA-ranglista talán tökéletes lesz erre. A mieink a 126. helyet foglalják el, mely 17 helynyi előrelépés múlt hónap óta. A CONCACAF-zónában ez 17. helyet eredményez, ráadásul egy jó folytatással elérhető az eddigi legjobb 104. pozíciónk is. Trinidad a 79. (10.), Suriname éppen előttünk a 125. (16.). A csattanó pedig a végére: Kuba mindössze a 141. (21.). Ebben persze szerepe van annak is, hogy míg többen tétmeccseket vívtak, addig ők nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://vincyheat.blog.hu/api/trackback/id/tr988258908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása