Saint Vincent és a Grenadine-szigetek labdarúgása

Vincy Heat

Vincy Heat

Kuba sem bírt velünk, megtörténhet a csoda

2012. november 18. - Puresz

A Trinidad elleni bravúr után Kuba következett a Karibi Kupa második körében. A 2010-es Karibi Kupán bronzérmet szerző ellenfelünk még fel sem fogta, hogy melyik csapat ellen játszik, máris hátrányba került Cornelius Stewart révén. A Vincy egy óriási lépést tett a szinte felfoghatatlan csoda felé.

A Trinidad elleni bravúr után Kuba következett a Karibi Kupa második körében. A 2010-es Karibi Kupán bronzérmet szerző ellenfelünk még fel sem fogta, hogy melyik csapat ellen játszik, máris hátrányba került Cornelius Stewart révén. A Vincy egy óriási lépést tett a szinte felfoghatatlan csoda felé.

Mindössze hét perc telt el, mikor a szokásos koreográfia után gólnak örülhetett St. Vincent: ezúttal Stewart volt villámléptű támadónk, aki lefutva őrzőit a veterán kubai hálóőr, Odelin Molina kapujába passzolt.

Villámrajtot vettünk, olyannyira, hogy három perccel később már 2-0-ra is vezethettünk volna: Emerald George szöglete találta üresen Keith Jamest, aki azonban mellé bólintott. Az első félidőről mindent elmond, hogy a kubai védők gyakorlatilag egyszer sem szerelték le támadóinkat, mivel nem tudtak mit kezdeni azok gyorsaságával és kombinatív játékával.

Az első félidőben a Karibi Oroszlánok nem is tudtak mit kezdeni Huggins mester tanítványaival, akik a gyors és jól felépített kontrák mellett ismét rendkívül stabilak voltak hátul, miután nagyon mélyen helyezkedett el mind a négy védő, mind pedig az előttük nem sokkal előrébb játszó középpálya.

A jól betömörülő védelem egyetlen gyengéjét a szélen találta meg Kuba (semmi gond, majd reaktiváljuk Ezra Hendricksont is), és Jaine Colome jó keresztlabdája után Ariel Martínez tálalt szépen Robert Linareshez, aki a 49. percben megszerezte csapata egyenlítő gólját.

A második félidő képe ezután nem változott, stabil védekezés mellett kontrákkal őriztük a számunkra óriási sikernek számító 1-1-es állást, míg Kuba nem tudott mit kezdeni hátsó alakzatunkkal, melyet egyetlen veteránunk, Wesley Charles ezúttal csak a kispadról koordinált.

A meccs végén Marcel Hernández megszerezhette volna (az egyébként nem megérdemelt) győzelmet csapatának a hosszabbításban, ám Kenyan Lynch bizonyította, hogy remek formában véd.

Az 1-1-es végeredménnyel mindkét fél elégedett lehet, hiszen Saint Vincent és Kuba is továbbjuthat. A másik mérkőzésen 3-0-ra verte az így már biztosan kieső Suriname-ot Trinidad.

Két csodás mérkőzésen van túl a Vincy Heat, melynek ma mindenképpen le kell győznie Suriname-ot, és amennyiben a T&T–Kuba összecsapás nem döntetlennel ér véget, mindenképpen továbbjut. Amennyiben a két favorit összecsapása 0-0-val ér véget, mi akkor is továbbjutunk, míg 1-1-es állásnál az dönt, hogy mennyivel tudjuk megverni Suriname-ot (3-0-nál sorsolás dönt, afelett mi jutunk tovább). A kiesést számunkra az jelentené, ha 2-2 vagy annál is több gólt hozó döntetlennel ér véget a másik összecsapás, vagy pedig képtelenek vagyunk megverni a sereghajtót.

A bejegyzés trackback címe:

https://vincyheat.blog.hu/api/trackback/id/tr948258912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása